sneller in slaap vallen

Sneller in slaap vallen na een intense work-out; zo doe je het

Een intense work-out is een ideale manier om je lichaam te versterken. Daarnaast vermindert het ook stress en ontspant het je geest. Echter, veel en intensief sporten kan leiden tot slaapproblemen, zeker als je graag in de avond sport. Gelukkig beschikken wij over meerdere tips die jij kunt volgen om sneller in slaap te vallen na een intensieve work-out.

Doe een cooling down

Als je intensief gesport hebt is het belangrijk dat je achteraf een cooling down doet. Een cooling down zorgt ervoor dat je ademhaling en hartslag terugkeren naar het normale niveau. Daarnaast helpt het voor ontspanning en het kalmeren van het lichaam, hierdoor val je weer makkelijk in slaap.

Neem geen cafeïne of andere stimulerende middelen in

Dit soort middelen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam en je geest alert blijven terwijl je eigenlijk wil dat ze in ruststand gaan. Producten waar deze middelen inzitten zijn bijvoorbeeld; frisdrank, koffie, thee en producten met nicotine.

Gebruik sporttape

Sporttape kan zeer handig zijn als je na een work-out in slaap wil vallen. Het gebruik van sporttape tijdens je work-out helpt je spieren te ondersteunen en stabiliseren, hierdoor heb je minder snel blessures en/of spierpijn. Doordat je lichaam nu sneller herstelt, val je ook makkelijker en comfortabeler in slaap. Lijkt sporttape jou wel wat, klik dan hier.

Maak een slaapschema

Met een slaapschema zorg je ervoor dat je lichaam een vast slaapritme krijgt. Personen die een vast slaapritme hebben ondervinden dat ze het makkelijker vinden om in slaap te vallen en dat ze uitgerust wakker worden, zelfs na een intensieve work-out. Zorg ervoor dat jij de slaap krijgt die je lichaam nodig heeft en ga elke avond om dezelfde tijd naar bed en sta elke ochtend op hetzelfde tijdstip op. Weet jij niet hoeveel slaap jou lichaam nodig heeft. Lees hier verder over hoeveel slaap je dient te krijgen.

Vermijd schermtijd voordat je gaat slapen

Onder schermtijd valt het kijken tv, het scrollen op je telefoon of gebruiken van je tablet. Deze schermen zorgen er namelijk allemaal voor dat je hersenen actief blijven terwijl ze eigenlijk in ruststand zouden moeten gaan. Probeer op zijn minst een uur voordat je gaat slapen niet meer naar je telefoon of tv te kijken, maar lees in plaats hiervan een boek of luister naar rustgevende muziek. Zo krijg je geen onnodige prikkels die er weer voor zorgen dat je langer wakker blijft liggen.