Slapen op wintersport

Slapen op wintersport, wat is hier anders aan?

Als er één ding is wat we weten bij sleepspecials.nl, dan is het dat slapen nooit hetzelfde is. De ene locatie is immers de andere niet. Vooral wanneer je niet in je eigen bed ligt. Je hebt natuurlijk al lang gekeken naar de blog waar moet een goede slaapkamer aan voldoen, dus je eigen kamer is nu perfect! Wanneer je op vakantie gaat is dit helaas niet altijd het geval, daarom schrijven we deze blog. Wintersport is een hele speciale vakantie en het slapen gaat hier net wat anders. Lees dus vooral even verder om te kijken wat hier zo anders aan is!

Uitslapen kan je vergeten

Op wintersport wordt er zelden tot niet uitgeslapen. Je bent er namelijk voor de pistes (of de après-ski), maar als je niet wilt omkomen in de drukte dan moet je simpelweg vroeg opstaan. Het kan ook zijn dat je niet direct aan de piste ligt, dan ben je al vaak afhankelijk van een charter busje. Wacht je te lang met dat busje pakken dan mag je van geluk spreken wanneer er plek is. Neem deze tip van ons aan en sta op tijd op wanneer je gaat slapen op wintersport.

Slapen onderweg naar wintersport is niet heel makkelijk

Je hebt de goedkope sneeuwkettingen op de banden gelegd, de familie is ingeladen en de auto zit bomvol (misschien dat je oma zelfs in het skikoffer hebt gelegd). Zo nu kan de bestuurder vertrekken en de rest kan proberen te slapen. Proberen is hier het kernwoord: vaker wel dan niet zit de auto zo vol dat je vrijwel geforceerd bent om in een bepaalde positie te zitten. Naast dat het funest is voor je houding, zal je niet heel lekker slapen.

De lucht is ijl

Hoewel dit goed kan zijn voor je conditie, kan het er ook voor zorgen dat je lichaam moet acclimatiseren. Met een ijle lucht kan het zo zijn dat je het gevoel krijgt dat je minder lucht inademend doordat het zuurstofgehalte lager ligt. Na een dag of twee zal dit wennen en slaap je weer als nooit te voren!

Het bed is anders

Dit is een inkoppertje maar wel waar: het bed in een hotel, AirBnB of waar je ook huurt is niet hetzelfde. We raden het ook aan om je eigen kussen mee te nemen zodat je enige gewenning kan hebben in een vreemde slaapomgeving. Dit zal er voor zorgen dat je nét wat beter slaapt!