Bijzonder hotel

De top 5 bijzondere hotels in Nederland

Ergens een hotel boeken doen we om verschillende redenen. Sommige mensen boeken een hotel voor werk, anderen vinden het prima om in en hostel te slapen en weer iemand anders doet het voor de exclusieve meubels en het design. Wat echter steeds meer in trek is (zei het niet dankzij de corona pandemie) is op vakantie gaan in eigen land. Ook de manier waarop dat gebeurd ontwikkeld. Zo weten ook de volgende 5 hotels, die er alles aan gedaan hebben om hun bezoeker een.. nogal bijzondere ervaring te bieden, gewoon in eigen land.

 

Dit is de top 5 van meest bijzondere Nederlandse hotels.

 

1.      Crane Hotel Faraldi

Gelegen in onze hoofdstad Amsterdam. In Amsterdam zijn er ontzettend veel design hotels en boetiekjes. Niet voor niets wordt Amsterdam een designstad genoemd. The crane hotel in Amsterdam is écht net even iets bijzonderder. Dit hotel, is namelijk zoals de naam al doet vermoeden een ouder omgebouwde hijskraan! Slapen in een hijskraan? Hoe dan?! Hoor ik je denken. Nou, er zit ook nog een spa in met uitzicht over de skyline van Amsterdam! Er zit eigenlijk amar één eis aan dit hotel en dat is dat je geen hoogtevrees mag hebben.

 

2.      Hotel Not Hotel

We blijven nog even in Amsterdam voor dit hotel, uuhm, niet zo hotel? Toch wel hotel? Kan ik er slapen? Ja! Oké, wel hotel dan. Dat is hotel not hotel in een notendop, maar ik zal er even iets over toelichten.

Dit verborgen pareltje staat op de lijst om dit alles behalve een “normaal” hotel is. Dit bijzondere boetiek hotel is gelegen in de Baarsjes in Amsterdam-West. In dit hotel slaap je tussen de kunst! Elke kamer is ontworpen door “Colleboration-O”, een groep jonge designers uit Eindhoven. Bij Hotel Not Hotel wordt je letterlijk wakker in een kunstgallerij. Het hotel heeft de uitstraling van een knusse woonkamer waarin je her en der een slaapkamer binnen kunt wandelen.

Ben je op zoek naar een creatieve plek waar jouw geest wordt geprikkeld? Ga dan zeker eens langs bij Hoten Not Hotel!

 

3.      The student Hotel Maastricht

Er zijn meer studenthotels in Nederland, maar de reden dat in deze blog The Student hotel in Maastricht uitgekozen wordt is de geschiedenis van de locatie. The Student Hotel in Maastricht is namelijk gevestigd in de oude Sfinx Fabriek. Dit was vroeger een zeer bekende fabriek omdat hier alle porselein vandaan kwam. Zo ook, alle wc’s en wasbakken van Nederland. Het gebouw staat vlak aan de grens van het centrum en maakte deel uit van het industriële gebied van Maastricht. De meeste oude fabrieken zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw, maar deze statige fabriek is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig hotel. De industriële aspecten zijn volledig intact gelaten. De betonnen pilaren en de grote industriële ramen, de onbeschilderde bakstenen muren en het uitzicht over Maastricht, maakt dat het hotel zo’n unieke indruk maakt.

 

4.      De Blauwe Haan

Dit “hotel”, is niet wat je zou verwachten van een hotel, ik denk dat mensen het zelfs eerder een camping zouden noemen dan een hotel. Er zijn wel kamers, maar ook caravans en overal om je heen is natuur! Je verblijft bij de Blauwe Haan in zogeheten “domes”. In de dome ben je van alle gemakken voorzien. Er zit een keuken in, er staat een tweepersoonsbed, een wc en stromend water. Het water is alleen niet warm, dus om te douchen moet je gebruik maken van de sanitaire voorziening, die een verassend luxe uitstraling heeft. Is het een camping? Wat maakt het ook uit. Het is een enorm bijzondere plek om te verblijven! Hier moet je naartoe als je een natuurliefhebber bent of als je even tot rust wil komen. In de buurt zijn prachtige wandelroutes en leuke restaurantjes te vinden!

 

5.      Inntel Hotels Art Eindhoven

Dit hotel verdiend zeker een plekje op lijst! Eindhoven staat bekend als “lichtstad” en wat is er dan leuker om in de ouder historische lichttoren een hotelovernachting te boeken? In de monumentale Phillips lichttoren uit 1909 werden vroegen lampen gemaakt en getest, tegenwoordig is het een prachtig hotel geworden en kun je er dus overnachten!

Elke kamer heeft een eigen thema. De sfeer is een combinatie van kunst en industrie. Als je besluit een luxere kamer te nemen, heb je ook beschikking over een Whirlpool.

 

Voor de meest bijzondere ervaring kies je de zolderkamer! Hier slaap je in de toren van de lichttoren onder een plafond van maar liefst 4 meter hoog! Natuurlijk heeft deze kamer ook het beste uitzicht!

 

Dit waren 5 bijzondere plekken om te overnachten in Nederland.