brandvertragende kleding kopen

Wat leer je allemaal bij een BHV cursus?

Een BHV cursus, je hebt het gehad of niet. Het is altijd handig, maar sommige mensen weten niet wat het inhoudt. Van te voren weet je vaak niet wat je gaat leren. Je weet dat het gaat om het verlenen van goede zorg in eerst hulp situaties bij bedrijven, maar dat zegt de afkorting eigenlijk al. De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlening. In deze blog gaan we je iets leren over de BHV cursus.

Brand

Een van de onderdelen is het reageren bij brandgevaar of het ontstaan van brand. Een van de dingen die je leert is dat je brandvertragende kleding moet kopen. Want als er een keer brand uitbreekt moet je zo snel mogelijk in de brandvertragende kleding springen, zodat je minder snel brandwonden zult krijgen. Het is natuurlijk bij brand van groot belang dat er zo snel mogelijk gereageerd wordt. Want hoe sneller er gereageerd wordt, hoe meer kans er op overleving is.

EHBO

Bij een bedrijf moet iemand bevoegd zijn om EHBO uit te voeren, dus eerste hulp bij ongevallen. Want bij ieder bedrijf kan er iets gebeuren waarbij EHBO van toepassing komt. EHBO mag je trouwens alleen verlenen als je BHV cerficaat geldig is. Dit certificaat moet je ieder jaar verlengen. Dus je mag niet zomaar eerste hulp gaan verlenen.

BHV cursus volgen

Er zijn zat instanties waarbij je een BHV cursus kunt volgen. De basiscursus duurt vaak een hele dag, daarna moet je ieder jaar opnieuw een herhalingscursus doen om ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van de juiste kennis. Maar ook om te zorgen dat de kennis niet vervaagt, want dit is nog wel eens het geval als je het niet dagelijks gebruikt.

Al met al kunnen we dus zeggen dat je in een BHV cursus veel leert, zo is het belangrijk om brandvertragende kleding te kopen. Dit om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk mensen te helpen als er brand uitbreekt. Ook zul je leren hoe je hulp moet verlenen bij ongevallen, want een ongeval is zo gebeurd. Maar hiervoor is het wel belangrijk dat je ieder jaar de herhalingscursus volgt. Om goed je BHV te kunnen toepassen, moet je altijd goed slapen! Hier lees je waarom goed slapen zo belangrijk is!