Makelaar

Een nieuw huis kopen

Je bent al een tijdje op zoek naar een nieuw huis. Je hebt een bepaald budget en het valt nog niet mee om een huis te vinden wat en in je budget past en aan je wensen voldoet. Zeker met de huidige huizenmarkt is dit lastig. Een makelaar kan je dan helpen om een huis te vinden wat voldoet aan zowel je wensen als je budget. Bovendien kan de makelaar je helpen om je huidige woning te verkopen. Hij of zij weet precies hoe je dat moet doen en neemt dit proces voor je uit handen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar dit hele proces en kun je je volledig focussen op je nieuwe huis.

 

Verkoop

Als je een nieuw huis gaat kopen dan begint dat meestal met de verkoop van je oude huis. De makelaar bekijkt samen met jou de beste prijs voor je woning. Dit begint al tijdens het kennismakingsgesprek. Verder word je tijdens dit gesprek geïnformeerd over de algemene marktomstandigheden, gemiddelde verkoopprijzen en de verkooptijden. Je weet zo wat je kunt verwachten. Er wordt een waardebepaling gemaakt en er wordt een schatting gemaakt hoe lang je huis op de markt zal staan.

 

Aankoop

Is je oude huis verkocht? Dan kun je een nieuw huis kopen. Zoals gezegd helpt de makelaar je ook hierbij. De bemiddeling van de makelaar draagt bij aan de ideale woning van jou voor een goede prijs. Ook hoef je niet om te kijken naar de administratie, dit wordt voor je gedaan. Liever een huis huren? Ook dan kan de makelaar worden ingeschakeld.

 

Wonen

Uiteindelijk heb je een nieuw huis gekocht of gehuurd. Nu is het tijd om je huis in te richten. Dat begint meestal met de slaapkamer, want je wil wel lekker kunnen slapen in je nieuwe huis natuurlijk. Bij veel mensen komt daarna de rest wel. Kijk of je huidige bed nog goed is. Zo niet, schaf dan een nieuwe aan. Vervolgens is het belangrijk dat je de vloer in de slaapkamer legt, mocht deze er nog niet liggen. Nu kun je de muren verven en vervolgens als dit droog is je bed in de ruimte plaatsen. Nu kun je in ieder geval lekker slapen, zodat je de volgende dag weer fit op kan om te klussen.

Makelaar