rijles noordwijk

Slapen is belangrijk voor je concentratie

Tegenwoordig lijken we allemaal wel 24/7 online. Allemaal leuk en aardig, maar slapen is nog steeds heel belangrijk. Slapen is vooral belangrijk voor je concentratie de dag daarna. Je slaap is hierin allesbepalend. Heb je te weinig geslapen? Dan zal je merken dat dit invloed heeft op alles wat je doet. Heel vervelend natuurlijk, zeker als je iets belangrijks moet doen. Slapen is dus belangrijk voor je concentratie. Maar wat gebeurt er eigenlijk terwijl je slaapt? Dat is een vraag die veel mensen niet precies kunnen beantwoorden.

Wat gebeurt er?

Terwijl je slaapt gebeurt er van alles. In je slaap kom je in verschillende slaapstadia, die allemaal uniek zijn. De slaapcyclus komt altijd in een vaste volgorde voor in je slaap. Deze cyclus herhaalt zich iedere nacht ongeveer tussen de vier en de zes keer. Dit is ook afhankelijk van hoe lang jij slaapt. Het eerste stadium is de overgang van een wakkere toestand naar een slaperige toestand. Dit wordt ook wel de doezelfase of de sluimerfase genoemd. Hier bereidt je lichaam zich voor om in slaap te vallen. Je spieren worden ontspannen en je kan hierdoor in slaap vallen. Dit stadium duurt een paar minuten en daarna zit je al in stadium twee: de lichte slaap. Je wordt in dit stadium nog wel wakker van geluiden. Daarna kom je in fase drie. In fase drie is je hartslag erg laag en word je niet meer snel wakker. Slaap je echt diep? Dan zit je in fase vier. Je lichaam bouwt in je slaap nieuwe energie op en je organen en je spieren kun herstellen.

Concentratie

Je zult merken dat je een goed concentratievermogen hebt als je goed hebt geslapen. Dit is belangrijk bij de dagelijkse dingen zoals werken, naar school gaan of autorijden. Of misschien heb je nog wel rijles in Noordwijk of ergens anders in Nederland. Heb je rijles in Noordwijk of ergens anders in Nederland? Dan is concentratie nog belangrijker en dus je slaap, want autorijden is je nog vreemd. Heb je niet voldoende geslapen? Dan merk je dit aan je lichaam en merk je ook dat je concentratievermogen en reactiesnelheid afneemt.

rijles noordwijk