pretparken

De leukste pretparken om te bezoeken

Het is altijd ontzettend leuk en vermoeiend om minimaal 1 dag in een pretpark door te brengen. Het leuke gedeelte zijn de achtbanen, overige attracties, het eten en vaak ook het gezelschap. Het minder leuke gedeelte is het wachten in de rij, veel staan en veel lopen. Maar ondanks dat kiezen we er toch allemaal vaak weer voor om eens in de zoveel keer weer eens een leuk bezoekje te brengen aan een pretpark. In Nederland zijn er genoeg plekken waar je je kan vermaken. Hieronder wordt een lijstje beschreven van de leukste attractieparken van Nederland

Efteling

De Efteling is ontzettend voor de hand liggend en misschien ook wel een van de bekendste attractieparken in Nederland. Efteling is gelegen in Kaatsheuvel, Noord-Brabant. Het pretpark is voor jong en oud. Je kan namelijk spannende ritjes maken in de python, of tegen elkaar strijden in Joris en de draak, of de hoogte in, in de Baron 1898. Als deze achtbanen zorgen ervoor dat jij een spannende dag in de Efteling kan doorbrengen. Naast de spannende achtbanen, kan je ook rustig een 3D-film pakken in de pandadroom, het water ontlopen in de piranha’s, genieten van het oosters schoon in de Fata Morgana, of van een magische wereld bewonderen in de droomvlucht. De Efteling heeft prachtige spannende en gezellige attracties. Mocht je de attracties even moe zijn, loop dan een rondje door het magische sprookjesbos, waar je een heleboel leuke verhalen en sprookjes kan bewonderen. Voor iedereen wat leuks dus.

Toverland

Een iets onbekender pretpark in het zuiden van het land. Toverland is gevestigd in Sevenum, Limburg. Toverland heeft zich weten uit te groeien tot een pretpark waar zowel kleintjes als volwassenen zich kunnen vermaken. Ondanks dat volwassenen hier ook hun plezier kunnen vinden, is het voornamelijk een park voor de jonkies onder ons. Het park bevat achtbanen en attracties die een echte adrenaline rush met zich mee brengen, maar er bestaan misschien wel meer attracties die aantrekkelijke zijn voor kinderen. Wil niet zeggen dat jij als volwassene het niet naar je zin kan hebben in dit park. Er is iedereen wat wils.

Walibi Holland

Walibi Holland is gelegen in Biddinghuizen, Flevoland. Dit pretpark bestaat voornamelijk uit snelheid en te gekke achtbanen. Dit is dus bijna het tegenovergestelde van Toverland. Walibi Holland staat ook bekend om hun Walibi Fright Nights. Waar je de hele dag gebruik kan maken van de attracties die het park te bieden heeft, maar na 6 uur zal je op je hoede moeten zijn voor alle griezels die rondlopen in het park tot 11 uur. Je kan ze ontvluchten door weg te rennen, of om de rij van een attractie te rennen. De achtbanen zijn namelijk ook gewoon tot 11 uur open.