malelions trui

Een weekend weg in de winter? Dit kun je doen!

Ontspanning voor jezelf is belangrijk. Soms hebben we het nodig om een weekend weg te gaan, zo ook in de winter. Hoewel het dan erg koud is en je net zo goed binnen onder een deken kan liggen, zijn er ook allerlei plekken waar je naartoe kan gaan. Meestal is de inspiratie al snel verloren en kiest men ervoor om in de warmere maanden een weekend weg te gaan. Maar, met een warme Malelions trui aan en een dikke winterjas, kun je ook in de winter erop uit! Waar je naartoe kan gaan, lees je in dit artikel.

Stedentrip

Met een stedentrip zit je altijd goed, ook in de koude winter. In een stad zijn genoeg mogelijkheden om even op te warmen. Houd je van drukke steden, waar veel te beleven is? Dan kun je mooi vertoeven in Amsterdam of Rotterdam waar naast koffietentjes, ook veel musea zijn. Hierbij kun je denken aan het NEMO Science Museum in Amsterdam of het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Wanneer je in Rotterdam bent trek dan je Malelions trui aan en zoek het hogerop, op de Euromast. Houd je van minder drukke steden, ga dan naar kleine en onbekendere stadjes in Nederland. Denk hierbij aan het Gelderse Elburg, De Rijp in Noord-Holland en Appingedam in Groningen. Maak een heerlijke stadswandeling en leer de plaatselijke cultuur kennen.

Wellness-weekend

Wie houdt er nu niet van een warme plek, wanneer het buiten vriest? Laat je verwennen tijdens een wellness weekend, bijvoorbeeld op de Veluwe. Lekker badderen in een bubbelbad, om vervolgens te genieten van een massage. Op de Veluwe kun je heerlijk vertoeven in een wellnessresort of een vakantiehuisje met een privé sauna. Trek daarna je Malelions trui aan en ga genieten van een winterse boswandeling op de Veluwe. Er is van alles te beleven, waardoor een wellness weekend mooi gecombineerd kan worden met uitjes op de Veluwe.

Overnachten in een kasteel

Wil je een bijzonder weekend weg en houd je wel van romantiek? Ga dan overnachten in een kasteel! In Nederland zijn er veel kastelen die zijn omgetoverd in hotels, zo ook in Limburg. Zo zijn er in Zuid-Limburg, maar liefst 10 kasteelhotels te vinden! Na prinsheerlijk te hebben overnacht en ontbijt, kun je op pad in het Limburgse landschap. Na het krijgen van een koude neus en vingertoppen, kun je met je mooie Malelions trui aan heerlijk opwarmen met een kop koffie.

Winter Efteling

Ook in de winter is de Efteling een wereld vol wonderen. Ga samen met je gezin of geliefde naar de Efteling en geniet van de mooie lichtjes en de sprookjesachtige sfeer. Na een rit in Joris en de Draak kun je bij een eetkraampje bijkomen met een Luikse wafel met warme kersen en slagroom.