goede nachtrust

Een goede nachtrust is het halve werk

Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad is het daarna nog maar het halve werk om je voeding gezond te houden. Een goede nachtrust in combinatie met goede voeding helpt je namelijk om gemakkelijk af te vallen of in ieder geval sneller dan normaal. Je kunt zelfs overwegen om gemberthee afvallen te nemen. Gemberthee afvallen zorgt ervoor dat je makkelijk extra buikvet verbrandt, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je minder eet. Gemberthee afvallen is helemaal niet moeilijk, want je kunt het gemakkelijk zelf zetten. Drink je gemberthee voor het slapen gaan? Dan kom je helemaal tot rust, wat je nachtrust ook weer bevordert. Maar wat bevordert je nachtrust nog meer?

Bewegen

Het werd net al gezegd maar een goede nachtrust in combinatie met goede voeding helpt je om makkelijk af te vallen. Zeker als je ook voldoende erbij beweegt, bevordert dit je nachtrust enorm. Probeer tenminste dertig minuten op een dag intensief te bewegen en dan zul je zien dat je een nog betere nachtrust hebt.

Leeg hoofd

Ga met een leeg hoofd naar bed. Als piekeren je wakker houdt, reserveer dan iedere dag een zogenaamd piekeruurtje. Schrijf je gedachten op en schrijf erbij wat je eraan gaat doen. Je kunt er ook voor kiezen om een podcast te luisteren of misschien wel om te mediteren. Probeer een oplossing te vinden die voor jou werkt.

Rust

Ga in rust naar bed. Probeer dan ook een half uur voor het slapen gaan om tot rust te komen. Luister een muziekje, neem een warme douche of doe gewoon helemaal niets.

Donkere kamer

Als je je nachtrust nog meer wil bevorderen dan kun je het beste zorgen voor een donkere kamer. Zorg dat je een goed rolluik hebt of zorg voor goede gordijnen.

Ga uit bed

Kun je niet slapen? Dat kan wel eens gebeuren. Blijf dan niet gefrustreerd en gespannen in bed liggen, maar sta op en ga iets anders doen. Als het even kan ook in een andere kamer. Ga bijvoorbeeld even lezen. Na een half uur kun je weer opnieuw proberen te slapen. Kortom: forceer jezelf niet om te moeten slapen.