Ontspanning

Ontspanning voor jezelf

Ben je de laatste dagen druk aan het werk geweest en heb je een hoop stress op je waardoor je niet meer goed kunt slapen? Dan raad ik je aan om dringend yoga te doen. Yoga helpt je om tot rust te komen en om je te ontspannen. Hierdoor vermindert je stress waardoor je daarna weer een betere nachtrust zal hebben. Je kan overal terecht voor yoga, als je niet weet waar er een ligt kun je gemakkelijk op het internet bijvoorbeeld yogastudio Sittard opgeven en 1 studio kiezen die jij verkiest.

Belang van slaap

Slaap is belangrijk voor een goede gezondheid maar dit wordt door veel mensen erg onderschat. Een goede nachtrust geeft je een veel beter gevoel, meer energie, vermindert ook de stress, etc. Kort gezegd zorgt voldoende en een goede nachtrust ervoor dat je je veel beter in je vel voelt.

Slaaptips

Als je geen goed slaappatroon (meer) hebt dan kun je aan de hand van onderstaande enkele tips proberen om je slaappatroon weer in een ritme te krijgen.

  1. Ga meer naar buiten. Je moet ervoor zorgen dat je overdag meer buiten bent en veel daglicht ziet, dit zorgt deels ook voor een goede nachtrust.
  2. Zorg dat je meer beweging hebt overdag, vooral als je in de ochtend veel beweegt verlaagt dit je stresshormonen en stimuleert dit je slaap. Je kan bijvoorbeeld een wandeling maken in de ochtend of yoga doen. Dat kan in een yogastudio in de buurt, maar je kunt ook een online yoga les volgen in Sittard.
  3. Zorg voor een koele en comfortabele slaapomgeving. Zorg dat je verwarming niet hoger dan 19 graden is of zet het raam open om veel frisse lucht binnen te krijgen.
  4. Het is aangeraden om na 16:00 uur het drinken van cafeïne te vermijden. Zorg ook dat je overdag je inname van cafeïne beperkt.
  5. Een warme douche of warm bad nemen voor het slapen gaan zorgt voor veel ontspanning waardoor je slaap meer en beter gestimuleerd wordt.