Slaapmasker

Beter slapen in een hotel

Op vakantie in eigenland of een zakenreis? Er zijn altijd mensen die het lastig vinden om in een hotel te slapen. De omgeving, geur, energie en geluiden zijn allemaal anders. Dit kan voor sommige mensen als vervelend ervaren worden en kunnen daar niet snel aan wennen. Om deze redenen hebben we hieronder een aantal tips hoe je beter kan slapen in een hotel.

Een donkere kamer

Als je goed wilt slapen is het van belang om in een donkere kamer te slapen. Daarom kan het handig zijn om het hotel te vragen of ze verduisterende gordijnen hebben. Zo kan je er zeker van zijn dat je goed slaapt als je in een verlichte omgeving bent of als het weer langzaam licht begint te worden. Bij sommige hotels zijn niet alle kamers voorzien van verduisterende kamers. Om deze reden kan het handig zijn om dit te vragen.

Gebruik een slaapmasker

Stel het hotel waar je verblijft, heeft geen verduisterende gordijnen dan kan je als oplossing een slaapmasker gebruiken. Door een slaapmasker te gebruiken kan je in ieder geval niet gestoord worden door het binnenkomende licht.

Oordopjes

Het kan voorkomen dat je hotel langs een druk gebied of straat ligt, waardoor je continu van alles hoort. Ook kunnen je buren nog laat wakker zijn en dit kan je slaap erg verstoren. Door oordopjes te gebruiken kan je externe vervelende geluiden uitbannen, zelfs het gesnurk van je partner.

Je eigen kussen

Als je op reis bent kan je er ook voor kiezen om je eigen kussen mee op reis te nemen. Door je eigen kussen mee te nemen heb je iets vertrouwds mee en dit zorgt ervoor dat je sneller in slaap kan vallen.

Zware maaltijden

Probeer geen zware maaltijden meer te eten net voordat je gaat slapen. Een zware maaltijd kan belastend zijn voor je lichaam, want het eten moet verteerd worden. Het verteerproces kan je diepslaap tegengaan, waardoor je niet of slecht in slaap komt.