tips beter slapen

Wil je beter slapen? Probeer dan deze tips!

Heb je vaak moeite om in slaap te vallen? Of word je vaak midden in de nacht wakker zonder reden? Misschien zelfs meerdere keren? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar hoe je slaapt en wat je daar misschien in kunt verbeteren. Slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en we vinden dat iedereen goed zou moeten kunnen slapen, dus probeer onze onderstaande tips en slaap voortaan weer als een baby!

Verzwaringsdeken

Veel mensen zijn ontzettend sceptisch over het verzwaringsdeken, totdat ze het een keertje geprobeerd hebben! Daarna willen ze nooit meer zonder slapen. Het verzwaringsdeken is niet warmer, zoals velen denken, maar geeft je een (vaak onbewust) veilig en comfortabel gevoel. De druk die je voelt, helpt je om je tot rust te komen en sneller, langer en dieper te slapen. Dat is wat je wilt, toch? Probeer het dus eens!

Kou

Het schijnt dat je veel beter slaapt in een koude ruimte ten opzichte van een warme ruimte. Voor de koukleumen onder ons klinkt dat als iets wat echt geen optie is, maar ook voor hen kan het helpen. In de zomer kun je een airco gebruiken om je slaapkamer kouder te maken, en in de winter kun je natuurlijk gewoon werken met een open raam. Heb je het vaak koud in bed? Dan kan een elektrische deken of kruik je helpen om het toch warm te hebben, maar alsnog in een lekker koude ruimte slapen. Dubbel winst!

Klamboe

Soms heb je, bewust of onbewust, veel last van rondvliegende beestjes. Vliegen en met name muggen zijn dan de boosdoener. Die kunnen echt je nacht verpesten. Met een klamboe zorg je ervoor dat je hier geen last meer van hebt. Ook wanneer er geen beestjes zijn kan dat helpen, want een klamboe geeft je het gevoel alsof je in een tentje ligt. Dat is veilig én gezellig, dus waarom niet!

Slaapkamerhygiëne

Tot slot is het een goed idee om aan slaapkamerhygiëne te doen. Het is natuurlijk belangrijk dat je slaapkamer schoon en fris is, maar dat is niet wat we hiermee bedoelen. Slaapkamerhygiëne heeft te maken met de dingen die je doet, of juist niet doet, voordat je gaat slapen. Vaak kijken we te lang naar ons scherm en zijn we te druk voordat we naar bed gaan. Het kan heel erg helpen om iets rustigs zonder scherm te doen voor het slapen gaan. Dan slaap je ook beter!