weekendje weg in valkenburg

Weekendje weg in Valkenburg aan de Geul

Wil je een weekendje weg naar Zuid-Limburg? Een van de plekken die we aan kunnen raden is Valkenburg aan de Geul. Valkenburg is op zichzelf al een parel en ligt op slechts enkele minuten rijden van Maastricht. Er zijn tal van superleuke hotels waar je kunt verblijven, waaronder Hotel Botterweck. Het stadje heeft in de zomer van 2021 te maken gehad met hevige overstromingen en de gevolgen van de coronacrisis waren er ook duidelijk merkbaar. Inmiddels is de stad weer helemaal uit de as herrezen.

Hotel en omgeving

Valkenburg aan de Geul heeft aan iedereen wat te bieden. Denk aan de mergelgrotten pretpark De Valkenier, het Holland Casino en wellnesscentrum Thermae 2000. De hotels waar je in Valkenburg kunt verblijven liggen dichtbij het centrum van Valkenburg. Valkenburg is een mooie plek om naartoe te gaan met je gezin, maar ook voor jeugdigen zijn er tal van leuke terrassen waar je een gezellige avond kunt beleven.

Wil je een actieve vakantie? Dan ben je hier ook op de goede plek. Zoals je wellicht al wist, ligt de stad midden in het heuvellandschap. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die je zou kunnen volgen. Eén tip is bijvoorbeeld om een stukje van het Pieterpad te volgen, dat loopt richting Maastricht. Neem echter ook de tijd om Valkenburg zelf te ontdekken. Met een wandeling door de stad ontdek je namelijk de leukste en meest idyllische plekjes. Je zou haast gaan denken dat je in Zuid-Frankrijk bent.

Daarnaast is een bezoek aan de kasteelruïne met bijhorende wandeling zeker een aanrader als je een bezoek brengt aan het mooie Valkenburg. Verder kun je er nog meer oudheid opzoeken in het Romeinse museum. Deze catacomben liggen ondergronds in Valkenburg en bestaan uit verschillende gangenstelsels. Deze werden in 1910 voor het eerst tentoon gesteld aan publiek en in 1912 werd het 2e gedeelte van de catacomben ook toegankelijk voor publiek. Deze catacomben zijn replica’s nagebouwd uit delen van de 14 belangrijkste catacomben uit de Romeinse tijd. Het is zeker een aanrader om hier een bezoekje aan te brengen – natuurlijk onder leiding van een gids- want deze catacomben zijn werkelijk prachtig.

weekendje weg in valkenburg

Over de hotels

Zoals we al zeiden heb je een ruime keuze uit leuke en knusse hotels in Valkenburg. Hotel Botterweck is één daarvan. Dit hotel is gelegen in het hartje van Valkenburg aan de Geul en ligt op loopafstand van alle uitgaansgelegenheden en winkels. Nog een pluspunt is dat je binnen een paar minuten op het station bent. Je kunt dus ook gemakkelijk reizen naar Maastricht en andere mooie steden van Limburg. Het hotel is klein, maar het beschikt over tweepersoonskamers en appartementen waar je met je gezin kunt verblijven. Het hotel heeft 3 sterren en biedt altijd een heerlijk ontbijt. Gasten kunnen aanschuiven aan een uitgebreid lopend buffet. Tevens staan de ondernemers in Valkenburg bekend om hun gastvrijheid, zo ook bij Hotel Botterweck.

Ben je nog op zoek naar een hotel voor een weekendje weg in Valkenburg? Dan is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Door het pittoreske karakter van Valkenburg moet je je goed oriënteren op parkeermogelijkheden. Parkeren in de buurt van Hotel Botterweck of aan de rand van Valkenburg is vaak wel mogelijk. Er is een parkeerplaats 300 meter van het hotel die uitsluitend bedoeld is voor gasten van het hotel. Mocht je langer verblijven in Valkenburg aan de Geul dan kun je je auto hier gerust laten staan want alles ligt op loopafstand.

Een appartement of kamer voor een weekendje weg in Valkenburg voor 2 personen kun je boeken vanaf 100 euro. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen ook iets hoger liggen.

weekendje weg in valkenburg