architect-amsterdam

Weekendje hotel in Amsterdam 

Vaak is één dagje Amsterdam net te weinig om alles te doen wat je wil. Heb je zin om eens heerlijk door Amsterdam te struinen? Dan is een weekendje in een hotel in Amsterdam ideaal. Voor wie optimaal wil genieten van Amsterdam, zijn er nog wel een paar leuke tips, waar jij je voordeel mee kan doen in je weekend weg… 

amsterdam-architect

Boek sommige dingen vooraf 

Je kent het wellicht wel van vakantie in het buitenland. Dan worden er bepaalde zogenaamde kortingsaanbiedingen gedaan voor het openbaar vervoer of voor bepaalde excursies en het bezoeken van musea. Het is je daarbij ook al wel eens opgevallen dat achteraf bleek dat die aanbieding eigenlijk duurder was dan als je dit ter plekke had geboekt. Dat is natuurlijk balen. 

Toch, is het soms handig om vooraf te boeken. Zo kun je een bezoekje aan het huis van Anne Frank ook beter vooraf reserveren. Dat scheelt je namelijk een hele lange wachtrij en daardoor kun je natuurlijk langer genieten van het weekendje weg in Amsterdam. Er blijft weer meer tijd over om andere dingen te bekijken. Het is in Amsterdam over het algemeen handig om vooraf tickets te boeken, aangezien veel zaken vooraf online moet worden geboekt. 

Wat bezichtigen? 

Wil je echt de sfeer van Amsterdam inademen? Dan kan een bezoek aan de bekende toeristische plekken eigenlijk niet uitblijven. Er zijn natuurlijk wel bepaalde ‘die moet je gezien of gedaan hebben’ zaken te bedenken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: 

  • Wandelen over De Dam. 
  • Een bezoekje aan het wassenbeeldenmuseum. 
  • Schilderijen bekijken in het Rijksmuseum. 
  • Een rondvaart met de rondvaartboot. 

Een architect in Amsterdam geeft ook aan dat het interessant is om de gebouwen in Amsterdam in je op te nemen. De stad telt namelijk diverse memorabele gebouwen die ware architectonische bouwwerken zijn. Er is veel interessants te zien qua gebouwen. Heb je hier interesse in? Check dan bijvoorbeeld dit lijstje met tips om te bekijken: 

  • Museum het Schip. 
  • Paleis op de dam. 
  • NEMO, het Science Museum voor wetenschap en technologie. 
  • Beurs van Berlage. 
  • Carré, het welbekende theater. 

Ware beleving van Amsterdam 

Tegenwoordig zit je al snel in een bubbel. Dan is het lastig om echt open en onbevangen indrukken op te doen. Wil je Amsterdam op een hele authentieke manier beleven? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van het vervoer van Amsterdam. Stap de tram in en laat je meevoeren in de hoofdstad van Nederland. Adem de sfeer in en geniet!