inpakken

Inpakken voor Nederland

Ga je op vakantie in Nederland en heeft u een hotel, bungalow of wellness geboekt? Dan is het erg handig om te weten wat je mee moet nemen en wat je thuis kan laten. Zo bespaar je veel moeite en tijd voor een paar dagen. Ook zul je makkelijker kunnen reizen met minder zware bagage. Ben je ook altijd bang om iets te vergeten of ben je iemand die last minute je bagage inpakt, maar vergeet je altijd wat of neem je altijd teveel mee? Lees dan verder.

Wat neem ik mee

Wat neem je allemaal mee voor één overnachting ergens anders in Nederland? Ben je met de auto dan is het logisch dat je dan niet je rijbewijs vergeet of je kentekenbewijs. Deze spullen neem je meestal altijd mee of liggen al in je auto. Verder neem je ook altijd je bankpas, je identiteitskaart of paspoort en wat contant geld mee voor als er geen pinautomaat is. Naast de standaard belangrijke spullen neem je ook je verzekeringspas, wegenwachtpas, reserveringsbevestiging en medisch paspoort mee. Het belangrijkste wat je mee moet nemen heb je dan al.

Checklist

Gadgets zoals een laptop, camera of oortjes zijn naar eigen keus mee te nemen. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste opladers voor het desbetreffende apparaat niet vergeet. Naast je gadgets en je eventuele andere elektronische apparaten neem je ook altijd spullen mee voor je verzorging. Dit kunnen eventueel medicijnen zijn, een tandenborstel, tandpasta, een haarborstel, make-up spullen, parfum, verzorgende crèmes en een scheermes. Tot slot neem je ook altijd wat extra kleren mee. Dit vinden de meeste altijd het lastigst. Een tip hiervoor is, kijk altijd van tevoren naar de weersvoorspellingen. Is deze voorspelling wisselvallig dan zorg voor kleding die je in lagen kunt dragen. Een voorbeeld hiervoor is, een shirt met een trui of jasje die je erover aan kunt trekken. Neem dus extra ondergoed mee, sokken, shirts/tops, één broek die bij alle shirts/tops passen, één vest voor de koude dagen, pyjama en een zonnebril bij zonnig weer. Ga je naast je verblijf nog activiteiten doen neem dan de bijbehorende spullen en kleding ook hiervan mee. Bijvoorbeeld je zwemkleding en een handdoek.

Uitzonderingen (gewichtsvesten)

Ben je tijdens je verblijf met iemand die extra hulp nodig heeft of begeleiding dan is deze lijst natuurlijk veel uitgebreider. Je checkt of je de eventuele medicijnen allemaal hebt, eventueel extra kleding en verzorgingspullen. Daarnaast neem je de benodigde hulpmiddelen mee, zoals een rolstoel, loopstok of kruk. Heeft u een kind die extra focus kan gebruiken en vaak last heeft van veel prikkels, zoals kinderen met een sensorische integratie stoornis (SI), autisme, syndroom van Down, overprikkeling of ADHD? Dan is het bijvoorbeeld raadzaam om een gewichtsvest mee te nemen, indien u deze in bezit heeft. In het buitenland ook wel bekend als gewichtwesten. Ook benieuw wat de leukste hotels in Nederland zijn lees dan verder.