retraite L

Waarom iedereen een retraite zou moeten doen

Een aantal dagen helemaal niks doen. Iets wat tegenwoordig bijna niet meer voorkomt. Je een paar dagen terugtrekken uit je omgeving en helemaal tot jezelf komen is wat je doet tijdens een retraite. Een korte vakantie waarbij je even geen telefoon, social media, sociale contacten of winkels hebt. Het lijkt bijna onwerkelijk, maar toch is een retraite een goede manier om jezelf te ontspannen. Waarom dat zo is, lees je in deze blog.

De voordelen van een retraite

Tijdens zo een retraite ervaar je minder stress. Je keert helemaal naar binnen zonder afleiding van buitenaf. De buitenwereld staat even stil, het perfecte moment om even na te denken over het leven. Je hebt meer aandacht voor het moment, je staat alleen maar in contact met jezelf en voelt dingen die je van tevoren nog nooit hebt gevoeld. Je zit niet meer in die sneltrein van emoties, indrukken en idee├źn en komt helemaal tot rust. Er ontstaat ruimte voor een nieuwe energie en kan anders naar dingen kijken dan eerst. Je leert onbewust om op een positievere manier naar het leven te kijken. Ook werkt het geestelijk verjongend, er is namelijk bewezen dat meditatie effecten heeft op het brein. Er worden connecties in de hersenen gelegd tijdens het mediteren en die connecties worden door de nieuwe delen van het brein op een gezonde manier gestimuleerd. Je krijgt meer speelsheid en je empathie wordt groter.

Niet ver van huis

Een retraite hoef je niet alleen te doen. Door het samen met vriendinnen te organiseren kom je echt in contact met elkaar. Je kunt elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. Er zijn al plekken niet heel ver vandaan waar je heen zou kunnen gaan. Zo kun je al een retraite in Limburg organiseren.

Er staan oude hoeves in het prachtige heuvellandschap afgesloten van de bewoonde wereld die ervoor zorgen dat jij kunt genieten van het uitzicht en helemaal tot rust kan komen.

Zo kan een retraite in Limburg meer rust geven dan twee weken in een hotel in Frankrijk.