ontspanning

Tijd voor ontspanning

Stress kan nuttig zijn, het zorgt voor focus en prikkelt je lichaam en geest. Te veel of te lang spanning en stress zorgt  ervoor dat je hersenen minder goed functioneren. Dit heeft als gevolg dat je vaker dingen kunt vergeten, sneller bent afgeleid en gevoeliger bent voor negativiteit. Wanneer je dagelijks niet aan je ontspanning komt of te veel zorgen hebt is het goed om af en toe er tussenuit te gaan. Je wordt tenslotte gelukkiger van mooie herinneringen maken dan van materiële aankopen.

Niet ver van huis

Als je thuis veel verantwoordelijkheden hebt of voor iemand moet zorgen is het lastig om er even tussenuit te gaan. Dit betekent niet dat het onmogelijk is. Je hoeft niet ver weg te gaan want in Nederland zijn genoeg plekken waar je je kunt even kunt afzonderen van de dagelijkse sleur en kunt genieten van de rust. Van Amsterdam en Den Haag tot het zuiden van Limburg, overal zijn hotels te vinden met een wellness, spa of zwembad. Niet alleen een hotelovernachting zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt, ook wandelingen door de natuur in de Veluwe of de Waddenzee zorgen voor een leeg en opgeruimd hoofd. Als je aan het wandelen bent wordt er een stofje dopamine aangemaakt, dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en blijer wordt.

Personenalarmering

Maar wat als je niet kunt ontspannen omdat je steeds met de zorgen over je oudere vader of moeder zit? Die zorgen zijn niet meer nodig met een personenalamering. Een personenalamering is een armband waarmee jouw vader of moeder met een druk op de knop kan melden als er iets aan de hand is. Er zit een GSP en spreek-luisterverbinding waardoor je ook meteen kunt communiceren. De alarmknop kan ook worden verbonden met zorgverleners of buurtbewoners waardoor er snel kan worden ingegrepen. Dat betekent dus dat jij in alle rust kunt genieten van je welverdiende ontspanning.