autorijschool breda

Wat kun je doen tegen slecht slapen?

Iedereen kent het wel: slecht slapen. Niet fijn, maar soms heb je dat wel eens. Slecht slapen kan komen door slaapklachten of slapeloosheid. Een nachtje of twee is niet zo erg, maar blijft het langer dan word je daar natuurlijk niet blij van. Waar komt het dan door? Stress, een druk leven, laat opblijven, laat sporten en werken of kinderen die niet naar bed willen kunnen allemaal een oorzaak zijn. Wanneer je langer als twee nachten niet goed slaapt dan noemen we dat langdurig slaaptekort. Dat wil je liever vermijden natuurlijk, want slecht slapen zorgt ervoor dat je uiteindelijk niet meer goed kan functioneren.

 

Oorzaak

Om de oorzaak van het slecht slapen vast te stellen spreken we altijd eerst van een slaapprobleem. Een slaapprobleem heeft een onderliggende oorzaak, want er is altijd iets waardoor je langdurig niet meer kunt slapen. Een slaapprobleem ontstaat geleidelijk en is er niet opeens. Toch heb je dit vaak niet door. Probeer om, wanneer je dit merkt, slaapmiddelen en alcohol te vermijden. Het geeft beide effecten, maar op de lange termijn zijn deze niet gewenst.

 

Belemmering

Als je een slaapprobleem hebt dan ervaar je dus belemmering. Uiteindelijk zo erg, dat je overdag ook niet meer goed kunt functioneren. Je kunt je niet meer goed concentreren en je merkt dat je eigenlijk te moe bent. Dit kun je bijvoorbeeld merken wanneer je rijles hebt bij de autorijschool in Breda of ergens anders in Nederland. Dit merk je niet alleen tijdens je rijles bij de autorijschool in Breda of ergens anders in Nederland, maar ook in je werk. Je laptopscherm lijkt op je af te komen. Je kan het ook merken aan het niet willen opstaan of het niet de deur uit willen gaan. Alles is te veel gevraagd.

 

Slaapritueel

Maar wat kun je er dan tegen doen? Om je slaapprobleem op te lossen zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een slaapritueel te ontwikkelen. Slaaprituelen zijn eigenlijk heel normaal, maar zelf vergeten we dit nog wel eens. We leren het onze kinderen wel aan. Het is goed om jezelf weer een slaapritueel aan te leren. Je lichaam krijgt dan een signaal dat je gaat slapen en dat het rustig moet worden. Zo kun je goed slapen. Stopt het slaapprobleem na een tijdje nog niet, ook al heb je een ritueel? Zoek dan professionele hulp. Zo kun je hopelijk je probleem voorgoed oplossen.

autorijschool breda