recruitment bureau nabij maastricht

Tips voor een goede werk-privé balans als ondernemer

Druk op kantoor, chaos thuis en geen tijd voor jezelf of jouw gezin? Voor een korte periode is dit misschien nog enigszins vol te houden, maar na langere periode kan het leiden tot grote gevolgen voor zowel jouw mentale als fysieke gezondheid. Bijvoorbeeld slaapproblemen, wat op den duur voor kan zorgen dat je een burn-out krijgt. Daarom is het van belang een betere balans te creëren tussen werk en privé. Wij geven je aan aantal tips hoe jij daar voor kunt zorgen.

Tip 1. Zeg minder vaak ‘ja’

Het is begrijpelijk dat je elke klus binnen wil slepen. Toch ben je maar één persoon met hetzelfde aantal uur in een dag als een ander. Het is belangrijk om zelfs als ondernemer je eigen grenzen aan te geven en goed te bewaken. Wees daarom kritisch over welke taken je wel of niet aanneemt.

Tip 2. Doe niet alles zelf

Heb je al te veel projecten aangenomen en verdrink je bijna in het werk? Blijf niet alles zelf doen en zoek die extra handjes hulp. Het zal misschien even tijd kosten om iemand in te werken, maar uiteindelijk zorgt dat later wel ervoor dat er minder druk op de ketel staat. Een recruitment bureau nabij Maastricht kan jou als ondernemer in Limburg jou daarbij helpen.

Tip 3. Maak afspraken over je bereikbaarheid

Een moment om af te schakelen is een must. Maar met afschakelen bedoelen we wel volledig afschakelen. Dat betekent dat je ook niet in de avonduren op telefoontjes van klanten opneemt. Oké, als het echt iets dringends is, dan begrijpen we dat je het voorrang geeft. Alleen jouw klanten moeten goed begrijpen dat het ook in hun belang is als jij een moment hebt om af te schakelen van werk. Maak dus goede afspraken over je bereikbaarheid. Stel ook hierin duidelijke grenzen. Communiceer met je klanten op welke tijden zij jouw telefonisch kunnen bereiken, of binnen hoeveel uren/dagen ze een mailtje terug kunnen verwachten.