Wat te doen in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam?

In Amsterdam zijn er zoveel leuke dingen te doen, maar wat is er nu precies te doen als toerist zijnde? Buiten de standaard toeristische bezienswaardigheden, weet jij dan wat er te doen is in Amsterdam? Waarschijnlijk is je antwoord nee, anders zou je deze blog niet lezen! Wij hebben voor je uitgezocht wat er allemaal te doen is in Amsterdam! Dus lees snel verder!

 

Museums

Als je denkt aan Amsterdam en museums dan denk je waarschijnlijk meteen aan het Rijksmuseum, maar dat is natuurlijk niet het enige museum in Amsterdam. In het Rijksmuseum hangen natuurlijk wel de bekendste schilderijen van Belgische en Nederlandse schilders, want niet alleen Rembrandt was bekend ook Peter Paul Rubens is een beroemde schilder van de Barok.

Naast het Rijksmuseum heb je ook nog een museum voor de moderne kunst, namelijk het Moco museum. In het Moco museum kun je genieten van de hedendaagse moderne kunst, door de moderne kunst is het ook een trekpleister voor jonge toeristen en influencers. Het is dan ook aan te raden hier op een door de weekse dag naar toe te gaan, dan zal het met influencers vaak wat minder druk zijn.

Tuurlijk heeft Amsterdam niet maar 2 museums, namelijk het Van Gogh museum ligt ook in Amsterdam. Naast Rembrandt was Vincent van Gogh ook een van de Nederlandse bekendste schilders. Vooral bekend van zijn zelfportretten en het feit dat hij zijn oor sneed.

 

Heineken Tour

Ja hoor, deze tour is alleen voor jou als je 18 jaar of ouder bent. Want als we het hebben over biermerken en Amsterdam, dan zeggen we in koor Heineken. Met een Heineken tour kun jij lekker met je vrienden genieten van een biertje en de achtergrond achter het bier. Hierbij is het natuurlijk wel beter om een lekker hotel in Amsterdam te boeken. Want je wilt niet na de Heineken tour nog in je auto stappen.

 

Zo zie je maar dat er genoeg te doen is in Amsterdam! En ook veel meer dan alleen de toeristische trekpleisters, ik ben benieuwd waar jij naar toe gaat de volgende keer in Amsterdam. Ik ga alvast even wat kunst bezichtigen! Het is hoe dan ook belangrijk dat je jezelf het weekendje weg gunt!